Leirit

IMG-1802.jpg

Lämpimästi tervetuloa viettämään kesää Mustikkamäen Ratsutallille! Vaikka leirikesä on yrityksemme ensimmäinen, leiritoimintaa on tiloissa pyöritetty jo kolmenkymmenen vuoden ajan ja kaikilla leirien vetäjillä on usean vuoden kokemus ratsastusleirien järjestämisestä.

Leireille saavutaan sunnuntai-iltana klo 18–19 välillä. Klo 19 on tutustuminen ja klo 20 iltapala.

Opetuksesta leireillä vastaavat koulutetut ohjaajat. Lasten leireillä on aina täysi-ikäinen opettaja tai avustaja paikalla ympäri vuorokauden.

Jokaisella leirillä ratsastamme tasoryhmissä leiriohjelman mukaan ja leiriläisten toiveita kuunnellen. Käytössämme on iso ulkokenttä, kaksi maneesia ja loputon määrä mahtavia, hiekkapohjaisia maastoreittejä. Lisäksi monipuolinen estekalusto ja kouluaidat sekä keppareita ja keppariesteet.

Leireillä ohjelmassa on ratsastuksen lisäksi muuta puuhastelua hevosten kanssa, leiriläisten iästä ja kokemuksesta riippuen joko itsenäistä tai ohjattua/valvottua. Jokaiselle oma hoitoheppa leirin ajaksi.

Iltaisin vietämme vapaa-aikaa mukavien iltaohjelmien parissa. Ohjelmassa voi olla leiristä ja leiriläisten iästä riippuen vaikkapa keppareita, leffailtaa, makkaranpaistoa, liikunnallisia pelejä, lautapelejä, leirikaste ja muuta kivaa.

Leireillä syömme hyvää kotiruokaa; lämmin ruoka kahdesti päivässä sekä aamu- ja iltapala. Myös pientä välipalaa saatavilla tarvittaessa ruokien välissä. Ruuat valmistetaan laktoosittomana. Ilmoitathan muut erikoisruokavaliot ja allergiat varauksen yhteydessä. Päiväkurssilla aamupala, lämmin ruoka ja välipala (2 vrk lyhytkursseilla lounas).

Varausmaksu 20 % leirin hinnasta maksetaan laskulla 28.2.2022 mennessä, näin varmistat leiripaikan itsellesi. Varausmaksu palautetaan vain sairaustapauksessa tai jos järjestäjä joutuu perumaan leirin. Maksamattomasta varausmaksusta lähetämme yhden muistutuksen, jonka jälkeen leiripaikka vapautuu uudelleen myyntiin.

Kaikille leiriläisille lähetetään leirikirje keväällä. Kirjeestä löydät tarkemmat ohjeet leriä varten.

Kaikille leireille voit osallistua myös päiväkurssina -10 euroa vuorokausi leirin pituuden mukaan tai yhdellä ratsastustunnilla -20 euroa vuorokausi. HUOM! Valinta on voimassa koko leirin ajan, ilmoita varatessasi.

Leirille voit osallistua myös omalla hevosella, jolloin hinta on sama. Hintaan kuuluu karsinapaikka, tarhaus ja ruokinta, rehuina heinä ja kaura.

Noudamme leiriläiset tarvittaessa juna-, lento- tai linja-autoasemalta. Ilmoitathan hyvissä ajoin etukäteen jos tarvitset kyydin.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset: Asta Uhlbäck, puh. 040 153 1150 asta@lavella.fi

1. YLEISLEIRI                 5.-10.6.2022   5 vrk 430 euroa TÄYNNÄ! Kysy peruutuspaikkoja

Yleisleirillä ratsastamme kaksi tuntia päivässä monipuolisesti n. viiden ratsukon tasoryhmissä. Ohjelmassa on mm. koulua, esteitä, maastoretkiä ja leikkitunti leiriläisten toiveiden mukaan. Yleisleiri sopii ratsastajille, jotka hallitsevat hevosen itsenäisesti kaikissa askellajeissa.

 

2. ESTELEIRI                   12.-17.6.2022 5 vrk  490 euroa TÄYNNÄ! Kysy peruutuspaikkoja

Esteleirillä ratsastamme 2,5 tuntia päivässä tasoryhmissä (perjantaina 1,5 h) harjoitusten painottuessa este- puomi- ja kavalettitehtäviin, kouluratsastusta ja maastoilua unohtamatta. Toinen tunti päivässä esteitä tai kavaletteja, toinen tunti koulua tai maastoa. Esteleiri sopii ratsastajille, joilla on jo kokemusta esteratsastuksesta vähintään 60 cm tasolta ja hallitsee hevosen itsenäisesti kaikissa askellajeissa kentällä ja maastossa. Esteleirin kruunaa leikkimieliset estekilpailut, joissa jokainen saa osallistua omalla tasollaan.

 

3. MINILEIRI                   19.-22.6.2022 3vrk  290,00 euroa TÄYNNÄ! Kysy peruutuspaikkoja

Minileirillä rastastamme 1,5 tuntia (2x45 min) päivässä neljän ratsukon ryhmissä. Minileiri sopii ratsastajille, jotka ovat jo ratsastaneet ilman taluttajaa käynnissä ja ravissa. Minileirillä harjoittelemme ratsastuksen ja hevosten hoidon perusteita ohjatusti ja turvallisesti. Käymme pienillä maastoretkillä ja perehdymme myös esteratsastuksen saloihin puomeilla ja pienillä esteillä.

 

4. YLEISLEIRI                 26.6.-1.7.2022 5 vrk 430 euroa TÄYNNÄ! Kysy peruutuspaikkoja

Yleisleirillä ratsastamme kaksi tuntia päivässä monipuolisesti n. viiden ratsukon tasoryhmissä. Ohjelmassa on mm. koulua, esteitä, maastoretkiä ja leikkitunti leiriläisten toiveiden mukaan. Yleisleiri sopii ratsastajille, jotka hallitsevat hevosen itsenäisesti kaikissa askellajeissa.

 

5. AIKUISTEN LEIRI               4.-7.7.2022     4 vrk                     350,00 euroa

Ratsastamme monipuolisesti kaksi tuntia päivässä taso- ja toiveryhmissä koulua, esteitä ja maastoretkiä. Mahdollisuus myös koulu- ja maastotunteihin ilman esteitä. Iltaisin mukavaa ohjelmaa yhdessä, mm. kehonhuoltoa, halutessa oheisliikuntaa, leffailta ja viimeisen illan kruunaa yhteinen illallinen. Jos osallistut päiväkurssina, viimeisen illan illallinen kuuluu hintaan. Sopii myös ratsastajille, jotka haikailevat takaisin satulaan pitkän tauon jälkeen!

 

6. ALKEISKURSSI           10.-13.7.2022 3 vrk PÄIVÄKURSSI  250,00 euroa

Alkeiskurssille voit osallistua ilman minkäänlaista hevoskokemusta. Kurssi sopii kaikenikäisille ratsastuksesta ja hevosista kiinnostuneille. Ratsastamme 4-5 hengen ryhmissä 1,5 tuntia päivässä (2x45min). Ennen ja jälkeen ratsastustuntien harjoittelemme hevosten hoitoa. Kurssi alkaa aamupalalla klo 8 ja päättyy klo 16.

HUOM! Minileirin suuren kysynnän johdosta alkeiskurssille voit osallistua myös minileirin ohjelmalla yöleirinä. Hinta 290,00 euroa.

 

7. KOULUKURSSI          14.-15.7.2021 2 vrk PÄIVÄKURSSI 150,00 euroa

Koulukurssilla ratsastamme kaksi tuntia päivässä. Kurssin tavoitteena on kehittää perusratsastusta, rentoutta ja hevoseen vaikuttamista sekä kouluratsastusliikkeitä Helppo B-A tasolla tasoryhmissä. Tähtäimessä voi olla koulukisat tai omaksi iloksi harrastaminen. Kurssin toisena päivänä halukkailla on mahdollisuus ratsastaa kouluohjelma arvosteluineen. Kurssiin sisältyy aamupala ja lounas, jonka aikana voimme vaihtaa kuulumisia ja ajatuksia hevosista ja ratsastuksesta. Omatoiminen yöpyminen omilla ruuilla mahdollista ilman lisämaksua. Kurssipäivä klo 8-15.30.

                   

8. ESTEKURSSI               18.-19.7.2022 2 vrk PÄIVÄKURSSI 150,00 euroa

Estekurssilla ratsastamme kaksi tuntia päivässä. Kurssin kaikki tunnit ovat estepainotteisia, ensimmäisenä päivänä aloitamme sileän tunnilla ja iltapäivällä hyppäämme erilaisia tehtäviä rataharjoitusta silmällä pitäen. Toisen päivän aamutunti keskittyy puomi- ja kavalettiharjoituksiin, ja kurssin päätteeksi rataharjoitus, jossa kilpailunomainen verryttely. Kurssiin sisältyy aamupala ja lounas, jonka aikana voimme vaihtaa kuulumisia ja ajatuksia hevosista ja ratsastuksesta. Omatoiminen yöpyminen omilla ruuilla mahdollista ilman lisämaksua. Kurssipäivä klo 8-15.30.