top of page

Leirit

IMG-6266.jpg

LEIRIKESÄ 2024

Lämpimästi tervetuloa viettämään kesää Mustikkamäen Ratsutallille! 

Viime kesästä poiketen leirit alkavat ensimmäisenä leiripäivinä klo 8. Majoittumisen ja aamupalan jälkeen tutustumme rauhassa talliin ja hevosiin sekä pidämme teoriaopetusta. Lounaan jälkeen alkavat ratsastustunnit. Ensimmäisenä ja viimeisenä leiripäivänä ratsastusta on 1 h, muina päivinä 2 h ellei leiriohjelmassa ole mainittu muuta.

Opetuksesta leireillä vastaavat koulutetut ohjaajat, myös ohjaajaharjoittelijat voivat vetää osan tunneista. Lasten leireillä on aina täysi-ikäinen opettaja tai avustaja paikalla ympäri vuorokauden.

Jokaisella leirillä ratsastamme tasoryhmissä leiriohjelman mukaan ja leiriläisten toiveita kuunnellen. Käytössämme on iso ulkokenttä, kaksi maneesia ja loputon määrä mahtavia, hiekkapohjaisia maastoreittejä. Lisäksi monipuolinen estekalusto ja kouluaidat sekä keppareita ja keppariesteet.

Leireillä ohjelmassa on ratsastuksen lisäksi muuta puuhastelua hevosten kanssa, leiriläisten iästä ja kokemuksesta riippuen joko itsenäistä tai ohjattua/valvottua. Jokaiselle oma hoitoheppa leirin ajaksi.

Iltaisin vietämme vapaa-aikaa mukavien iltaohjelmien parissa. Ohjelmassa voi olla leiristä ja leiriläisten iästä riippuen vaikkapa keppareita, leffailtaa, makkaranpaistoa, liikunnallisia pelejä, lautapelejä, leirikaste ja muuta kivaa.

Leireillä syömme hyvää kotiruokaa; lämmin ruoka kahdesti päivässä sekä aamu- ja iltapala. Myös pientä välipalaa saatavilla tarvittaessa ruokien välissä. Ruuat valmistetaan laktoosittomana. Ilmoitathan muut erikoisruokavaliot ja allergiat viimeistään viikkoa ennen leirin alkua. Päiväkurssilla aamupala ja lounas (2 vrk ja sitä lyhyemmillä kursseilla lounas).

Varausmaksu maksetaan varauksen yhteydessä tallin tilille FI77 5760 0320 3333 95. Mainitse viestissä osallistujan nimi ja leiri.  Varausmaksu palautetaan vain sairaustapauksessa tai jos järjestäjä joutuu perumaan leirin. Leirit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, mutta pyrimme myös täyttämään leirit niin, että saamme tehtyä sopivat tasoryhmät. 

Varausmaksut (sisältyy leirin kokonaishintaan joka ilmoitettu leirin tiedoissa, vähennetään loppumaksusta):

Leiri 100 euroa

Minikurssi ja aikuiset 80 euroa

Este- ja koulukurssi 50 euroa

Kaikille leiriläisille lähetetään leirikirje keväällä. Kirjeestä löydät tarkemmat ohjeet leiriä varten.

Kaikille leireille voit osallistua myös päiväkurssina -10 euroa vuorokausi leirin pituuden mukaan tai yhdellä ratsastustunnilla -20 euroa vuorokausi. HUOM! Valinta on voimassa koko leirin ajan, ilmoita varatessasi.

Noudamme leiriläiset tarvittaessa juna-, lento- tai linja-autoasemalta. Ilmoitathan hyvissä ajoin etukäteen jos tarvitset kyydin.

Ilmoittautumiset Astalle whatsapilla puh. 040 153 1150

7920E03E-5F0A-481E-A2B8-60DB39EFA861 (1).JPG

YLEISLEIRIT

 

Yleisleirillä ratsastamme kaksi tuntia päivässä (ensimmäisenä ja viimeisenä päivänä yksi tunti) monipuolisesti tasoryhmissä. Ohjelmassa on mm. koulua, esteitä, maastoretkiä ja leikkitunteja leiriläisten toiveiden mukaan. Yleisleiri sopii ratsastajille, jotka hallitsevat hevosen itsenäisesti kaikissa askellajeissa.

 

  1. 3.-7.6.2024                 5 päivää                 550 euroa  2 paikkaa

  2. 10.-14.6.2024             5 päivää                 550 euroa  TÄYNNÄ!

  3. 9.-12.7.2024               4 päivää                 440 euroa   2 paikkaa

 

ESTELEIRI

 

Esteleirillä ratsastamme 2 tuntia päivässä tasoryhmissä (maanataina 1 h ja perjantaina 1,5 h) harjoitusten painottuessa este- puomi- ja kavalettitehtäviin, kouluratsastusta ja maastoilua unohtamatta. Toinen tunti päivässä esteitä tai kavaletteja, toinen tunti koulua tai maastoa. Esteleiri sopii ratsastajille, joilla on jo kokemusta esteratsastuksesta vähintään 60 cm tasolta ja hallitsee hevosen itsenäisesti kaikissa askellajeissa kentällä ja maastossa. Esteleirin kruunaa leikkimieliset estekilpailut, joissa jokainen saa osallistua omalla tasollaan.

 

  1. 24.-28.6.2024             5 päivää                  560 euroa 1 paikka

 

MINILEIRI

Minileirillä rastastamme 1,5 tuntia (2x45 min) päivässä tasoryhmissä, (ensimmäisenä päivänä 45 min). Minileirille voi osallistua, vaikka ei olisi vielä kokemusta ratsastuksesta tai vaikka olisit jo mennyt ilman taluttajaa käyntiä ja ravia, jaamme ratsastajat tasoryhmiin. Minileirillä harjoittelemme ratsastuksen ja hevosten hoidon perusteita ohjatusti ja turvallisesti. Käymme pienillä maastoretkillä ja perehdymme myös esteratsastuksen saloihin puomeilla ja pienillä esteillä.

 

  1. 17.-19.6.2024            3 päivää                 340 euroa TÄYNNÄ!

 

MINIKURSSI

Sama ohjelma kuin minileirillä, mutta ilman yöpymistä ja iltaohjelmaa. Sisältää aamupalan ja lounaan, päivän kesto 8-16.

 

  1. 1.-3.7.2024               3 päivää                 290 euroa     TÄYNNÄ!

AIKUISTEN VIIKONLOPPU

1. 5.-7.7.2024   3 päivää   420 euroa yöpymisellä 

                                          390 euroa ilman yöpymistä

                                          2 paikkaa

 

Aikuisten viikonloppu alkaa perjantaina iltapäivällä (saapuminen viimeistään klo 16). Perjantaina ratsastamme tasoryhmissä yhden tunnin, lauantaina ja sunnuntaina kaksi tuntia. Sisältää ruokailut (aamupalat, illalliset, lounaat ja välipalat sekä ruokajuomat illallisilla). Ratsastustuntien ohjelma suunnitellaan toiveiden mukaan, mahdollisuus koulu-, este- ja maastotunteihin. Lisäksi voidaan järjestää teoriaopetusta toiveiden mukaan. Iltaisin rentoudutaan illallisen ja halutessa lasillisen äärellä.

Voit osallistua myös omalla hevosella. Muualta tuleville sama hinta, omassa tallissa asuville kysy hinta.

 

ESTEKURSSI 

Este- ja koulukursseilla vielä useita vapaita paikkoja!

 

15.-16.7.2024                2 päivää        180 euroa

Sisältää 2 tuntia ratsastusta ja lounaan.

 

KOULUKURSSI

17.-18.7.2024                2 päivää        180 euroa

Sisältää 2 tuntia ratsastusta ja lounaan.

bottom of page